مسجد رستم پاشا استانبول | شاهکار معماری

این بار با معرفی مسجد رستم پاشا استانبول در خدمت شما همراهان همیشگی هستیم. مسجد رستم پاشا یک بنای تاریخی و معنوی است که به سبب معماری منحصربه‌فردی که دارد؛ مورد توجه توریست‌ها واقع می‌شود. این مسجد همانند اکثر جاذبه‌های دیدنی ترکیه در دوران حکومت عثمانیان ساخته شده است. مسجد رستم پاشا در قلب تپنده استانبول قرار دارد. بیشتر جاذبه‌های تاریخی این کشور در همین منطقه واقع شده است و شما می‌توانید با رفتن به این محله با یک تیر چندین نشان بزنید! اما اگر عازم شهر زیبا و پرشور استانبول هستید؛ برای شناخت مجسد تاریخی رستم پاشا این بلاگ از چارتر 118 را از دست ندهید.

مسجد رستم پاشا استانبول

معرفی مسجد تاریخی رستم پاشا 

مساجد تاریخی در کشور مسلمان نشین ترکیه یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی و معماری را به خود اختصاص می‌دهند. در شهر استانبول مساجد زیادی وجود دارد که مشهورترین آنان مسجد ایاصوفیه استانبول و همچنین مسجد سلیمانیه است. پس از این دو مکان مسجد رستم پاشا از بهترین مساجد ترکیه است. این مسجد با گنبد و مناره‌ خود جلوه و شکوه خاصی به شهر استانبول بخشیده است. 
این مسجد با ویژگی‌های معماری جذابی که دارد یک شاهکار هنری بسیار خاص تاریخی است که بازدید از آن در سفر به ترکیه از واجبات است. مسجد رستم پاشا مربوط به قرن 16 است و آن را به سبب زیبایی خارق العاده‌ای که دارد به گوهر پنهان استانبول می‌شناسند. چرا که در شهر ترکیه آنقدر جاذبه‌های تاریخی مشهور وجود دارد که توجه گردشگران به مسجد رستم پاشا کمتر جلب می‌شود. اما ما اینجا هستیم تا بتوانیم این مسجد جذاب را به شما بشناسانیم پس همراه ما باشید. 

تاریخچه مسجد زیبای رستم پاشا چیست؟

مسجد رستم پاشا در زمان سلطنت سلطان سلیمان ساخته شده است. رستم پاشا نیز طولانی‌ترین زمان امپراتوری را در این دوران وزارت را داشته است. به عبارت دیگر رستم پاشا بیش از 14 سال وزارت شورای امپراتوری را عهده دار بود. با این حساب مسجد رستم پاشا بیش از 400 سال قدمت دارد. مسجد نامبرده شده توسط معمار معروف و زبده در زمان سلطنت عثمانیان ساخته شده است. نام این معمار سنان بوده که خالق این اثر شاهکار می‌باشد. 
خوب است بدانید که سنان یا سینان نامی همان معمار و طراحی است که دست به ساخت مسجد سلیمانیه نیز زده است. رستم پاشا نیز با رسیدن به قدرت و کسب ثروت فراوان دستور ساخت دستور ساخت مسجد رستم پاشا استانبول را به نام خود داد. اما رستم پاشا در سال 1561 میلادی دار فانی را وداع می‌گوید. در زمان مرگ رستم پاشا هنوز پروژه ساخت مسجد نیز به اتمام نرسیده بود. پس از آن که 2 سال از مرگ رستم پاشا گذشت در سال 1563 پروژه ساخت این مسجد شکیل به پایان رسید و سپس راه اندازی شد. 

با جاهای دیدنی ازمیر آشنا شوید.

رستم پاشا ترکیه که بود و چه کرد؟

مسجد رستم پاشا
همانطور که گفته شد؛ رستم پاشا از وزیران دوران عثمانی بود. در ابتدا رستم پاشا از کارکنان قصر سلطنتی بود. اما خرم سلطان همسر سلیمان با به عقد درآوردن خود مهر ماه سلطان به نام رستم پاشا سبب قدرت این مرد نامی شد. از آن پس خرم سلطان و رستم پاشا بایکدیگر همدست شدند. در سال 1544 که سلطان سلیمان در حال پیری بود؛ رستم پاشا وزیر شد و با همراهی خرم سلطان و همسر خود مهر ماه سلطان کشور را اداره می‌کردند. 
هدف این سه نفر نیز این بود که پسر بزرگ و ولیعهد سلطان سلیمان که شاهزاده مصطفی نام داشت را از ولیعهدی حذف کنند. بنابراین رستم پاشا به سلطان سلیمان القا کرد که پسرش قصد توطئه علیه او را دارد. در پی این اقدام شاهزاده مصطفی به جرم توطئه علیه شاه سلطان سلیمان اعدام می‌شود. این حادثه تلخ‌ترین رویداد عثمانیان است. با به قتل رسیدن شاهزاده مصطفی، رستم پاشا به یکی از قدرتمندترین و همچنین ثروتمندترین افراد و مقامات دوران فرمانروایی عثمانیان تبدیل می‌شود. به عبارت دیگر مسجد رستم پاشا را نوعی عذرخواهی سیاسی از مردم برای بهبود موقعیت وی پس از اعدام شاهزاده می‌دانند.

طراح معروف مسجد رستم پاشا کیست؟

خواجه معمار سنان آغا همان طراح مشهور ترکی است که در دوران پادشاهی عثمانیان اقدامات بسیار انجام داد. سنان در واقع یونانی بوده و پس از ورود او به ارتش و گرفتن لقب سرکردگری به لقب آغا یا آقا دست پیدا می‌کند. اکثر بناهای سنان در ترکیه واقع شده است. مسجد سلیمانیه، مسجد خرم سلطان، مسجد سوکوللو محمت پاشا و مسجد رستم پاشا همگی به دست این هنرمند بی بدل طراحی و ساخته شدند. 
خواجه معمار سنان را یکی از تاثیرگذارترین اشخاص در صنعت معماری می‌دانند. چرا که سنان بود که با خلاقیت‌های خود به رواج معماری بیزانس دامن زد. سنان مشهور ترکیه در سال 1588 میلادی در شهر استانبول در قبرستان مسجد سلیمانیه به خاک سپرده شد. اما با ساخت بناهای بسیار خارق العاده نام معمار سنان تا به امروز زنده است.

معماری مسجد تاریخی رستم پاشا چگونه است؟

مسجد رستم پاشا استانبول یکی از متفاوت‌ترین مساجدی است که در ترکیه ساخته شده است. نمای بیرونی مسجد رستم پاشا کاملا ساده است. به همین دلیل است که نام این مسجد را گوهر پنهان گذاشتند. چرا که با وارد شدن به فضای داخلی آن شاهد یک شاهکار خارق العاده معماری خواهید شد. مسجد رستم پاشا تماما از دیوارها تا ستون‌ها، منبر، سقف و... کاشی کاری شده است. این کاشی کاری ظریف و منحصربه‌فرد به نام ایزنیک شناخته می‌شود. 
دیوارهای مسجد رستم پاشا نیز همگی به نقش گل‌های بسیار چشم نواز کاشی کاری شده است. گفته می‌شود که هنرمندی که این نقوش زیبا را بر روی کاشی طراحی کرده است برای اولین بار در قرن شانزدهم این طرح‌های خلاقانه را کشیده است و در واقع بدعت گذار این نوع طراح گل روی کاشی است. پس از وی نیز در بناهای دیگری نیز از این سبک استفاده کردند. 

ویژگی خارق العاده مسجد رستم پاشا چیست؟

ویژگی های مسجد رستم پاشا
همانطور که در قسمت قبلی نیز اشاره شد؛ ویژگی که مسجد رستم پاشا را به یک مسجد خاص تبدیل کرده است؛ کاشی کاری زیبای آن است. کاشی و سرامیکی که برای ساخت این مسجد به کار رفته است به کاشی و سرامیک ایزنیک شهرت دارد. اما ایزنیک کجاست؟ ایزنیک در واقع یکی از شهرهای قدیمی ترکیه است. مهم‌ترین صنایع دستی شهر ایزنیک تولید کاشی و سرامیک مرغوب و متنوع است. 
رستم پاشا برای ساخت مسجد خود دستور می‌دهد از شهر ایزنیک که بهترین کاشی و سرامیک را تولید می‌کند؛ کاشی و سرامیک بیاورند. کاشی‌های ایزنیک به سبک کلاسیک هستند. تمامی کاشی‌های هنرمندانه استفاده شده در مسجد رستم پاشا از شهر ایزنیک ترکیه آورده شده است. به دلیل استفاده از این نوع کاشی است که فضای مسجد رستم پاشا را به مسجد مینیاتوری تعبیر کردند. طرح‌های کاشی‌های ایزنیک معمولا گل و گیاه و همچنین اشکال هندسی هستند. زیباترین این طرح‌ها شامل گل‌های میخک، زنبق، مینا و رز است. 

اطلاعاتی درباره مسجد سیاسی رستم پاشا

در این قسمت به صورت تیتروار به جالب‌ترین اطلاعات موجود از معماری، تاریخ تا ساعت بازدید این مسجد را برای شما می‌آوریم.
مسجد رستم پاشا استانبول یک مسجد هشت ضلعی شکل است که درست روی بلندی و در خرابه‌های چند مغازه ساخته شده است.
مسجد رستم پاشا مجهز به یک مناره است که در مرکز آن گنبد مرکزی قرار دارد. این گنبد را 4 نیم گنبد نگاه داشته است.
یکی از مجلات مشهور آمریکا مسجد رستم پاشا را یکی از زیباترین مساجد کل اروپایی نامگذاری کرده است.
رستم پاشا بیشتر از 14 سال وزیر عثمانیان بود و تنها وزیری است که بیشترین اختیارات را در درباره عثمانیان داشته است.
معماری مسجد رستم پاشا یک معماری تلفیقی است. این مسجد ترکیبی از معماری اسلامی روزگار عثمانی و بیزانس است.
برای ورود به مسجد رستم پاشا بانوان باید حجاب کامل داشته باشند.
مسجد رستم پاشا همه روزه  از ساعت 10 صبح تا ساعت 6 بعد از ظهر پذیرای بازدید کنندگان است. 
مسجد در هنگام اقامه نماز به دلیل جلوگیری از هرج و مرج و برهم نزدن نماز به روی بازدید کننده بسته است.

جاهای دیدنی اطراف مسجد رستم پاشا را بشناسید!

مسجد رستم پاشا در قلب شهر استانبول و در محلات قدیمی این کشور پر شور قرار دارد. اکثر جاهای دیدنی استانبول نیز در همین محلات قدیمی واقع شده است. با ارزیابی این محلات و کسب اطلاع درباره لوکیشن آن می‌توانید از تمامی جاذبه‌ها دیدن کنید.

جاهای دیدنی اطراف مسجد رستم پاشا عبارتند از:

  • مسجد جدید
  • بازار مصری‌ها
  • کافی شاپ مهمت افندی
  • کاخ توپکاپی استانبول

 

مسجد رستم پاشا استانبول کجاست؟

مسجد رستم پاشا استانبول کجاست
مسجد رستم پاشا در یکی از محلات قدیمی و شلوغ شهر قرار دارد. این محله به نام امینونو شناخته می‌شود. محله نامبرده شده در کنار خلیج شاخ طلایی قرار دارد. از طرفی دیگر مسجد رستم پاشا در تاهتاکاله قرار گرفته که یکی از بنادر مهم استابول است. این ناحیه در گذشته محلی برای سیاست‌های تجاری و مالی رستم پاشا و دربار عثمانیان بوده است. این مسجد در انتهای خیابان اوزن کارسی خودنمایی می‌کند.
برای بازدید از مسجد رستم پاشا باید از تراموا استفاده کرده و در ایستگاه امینونو پیاده گردید. پس از آن از کنار مسجد جدید و بازار ادویه عبور کرده تا به کافی شاپی به نام مهمت افندی کوروکهوچی برسید. حالا به سمت راست بروید و در انتهای خیابان اوزن کارسی یا لانگ مارکت در سمت راست به ورودی کوچک مسجد خواهید رسید.

در این مقاله به صورت مفصل درباره مسجد رستم پاشا استانبول که یک نمونه شگفت انگیز و دیدنی از سری مساجد اروپایی است؛ پرداخته شد. با شناخت این مسجد می‌‎توانید با دید بازتر و بهتری از این بنای تاریخی 400 ساله دیدن کرده و لذت ببرید.
آژانس مسافرتی چارتر 118 همواره با ارائه رزرو بلیط هواپیما پرواز داخلی و خارجی در خدمت شما عزیزان است. شما می‌توانید با خرید بلیط لحظه آخری هواپیما از سایت رزواسیون ما یکی از ارزان‌ترین و ایمن‌ترین پروازهای خارجی و داخلی را تجربه کنید. جهت کسب اطلاع بیشتر و استفاده از راهنمایی مشاورین ما با شماره‌های موجود در سایت تماس حاصل کنید.


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.